Jeans voor kinderen

 

Wist je dat er een patent op spijkerbroek zat?

Levi Strauss kreeg in1873 patent op broeken gemaakt van Denim ( gekeperde katoenen stof). De naam Denim is afkomstig van Serge (keper) "de Nimes" . De broeken van Levi Strauss waren erg sterk maar hadden een probleem met de plekken waar veel spanning op stond. Vooral de broekzakken scheurden uit. Kleermaker Jacob Davis bedacht de oplossing klinknagels.  Vandaar de andere naam voor Denims spijkerbroek.

 

Blue Jeans

De stof van spijkerbroeken wordt geweven met een schering die indigo gekleurd is, terwijl de draden van de inslag wit zijn. De blauwe verfsoort, heette in het Frans "bleu de Gênes" (van het Italiaanse "blu di Genova") verbasterd tot het huidige "blue jeans".

 

De meest gedragen broek van Nederland 

In de jaren zestig werd de demin populair doordat Amerikaanse fimsterren en zangers ze droegen. Bekende jeansdragers waren Elvis Presley, James Dean, John Wayne en Marilyn Monroe. Nu liggen er gemiddeld 7 spijkerboreken in elke kledingkast! 

 

Hoe kies je je favoriete jeans

Als het spijkerboeken gaat is er heel veel keus en de keuze wordt alleen maar groter door nieuwe weeftechnieken, materialen en washing technieken. Het begint met de fit deze loopt van Ultra skinny fit, via Straight fit  ankle fit en tapered fit tot baggy fit. Lang niet elke spijkerbroek mag zich nog spijkersproek noemen. De stof van de spijkerbroek is vaak niet meer geweven maar gebreid. Dit zijn de zogenaamde jogg jeans of comfy jeans. Deze zijn gemaakt van sweatstof en zijn zo zacht als een joggingbroek. Als ze deze eenmal aangetrokken hebben doen ze hem niet meer uit! 

 

Bij Brandkids vind je een enorme keuze uit jeans in alle maten, fits, washingen en materialen. Zie hier voor het actuele overzicht.

 

Thuiswinkel waarborg, gratis achteraf betalen en snelle levering. Jeans voor kinderen online shop.

Verfijn de selectie