Hoe je een stoere jongen in een blouse krijgt

Begint je zoon te stampvoeten zodra je die schattige blouse van MC Gregor of dat leuke overhemd van Tommy Hilfiger tevoorschijn trekt? Wanhoop niet! De oplossing is verrassend eenvoudig. Zet je zoon gewoon voor youtube. Zoek de original clip van ‘man in the mirror’, waarin de king of pop in een keurig blauw overhemd hordes meiden in katzwijm zingt. (N.b. Hij draagt er ook wel glimmende sokjes bij, waar echte sterretjes uitkomen...) En vervolgens kies je voor ‘black or white’. Daarin redt Michael Jackson al dansend de wereld in een hagelwit T-shirt met korte mouw met daaroverheen een simpel, maar ó zo cool, wit overhemd met opgerolde mouwen. Hoe hij het doet is ons een raadsel, maar dankzij kindervriend Michael Jackson zijn de overhemden bij ouders die dit geheim ontdekt hebben, niet meer aan te slepen! Gelukkig verkoopt Brandkids genoeg geweldige overhemden, blouses en shirts van prachtige merken als: IKKS, Imps & Elfs, Finger in the Nose, Blue Rebel, MC Gregor, Gaastra, Replay en natuurlijk Tommy Hilfiger. Om hebberig van te worden! 

 

Het bewijs van het geheim: nu te zien bij Brandkids TV

Zet Michael Jackson echt kinderen aan tot het dragen van een overhemd? Het bewijs wordt geleverd op Brandkids TV door de net vier jaar geworden Roman in een leuk en schattig filmpje. Bij Brandkids TV vind je trouwens een heleboel hilarische filmpjes waarin kinderen zelf hun huis en klerenkast laten zien, dit alles voorzien van commentaar én hun lievelingsoutfits showen. Kun je dus gelijk even binnenkijken in een heleboel leuke, inspirerende huizen! Lekker ongestoord gluren bij de buren dus...

 

Wat is eigenlijk het verschil tussen een overhemd en een blouse?

Nieuwsgierig? Voor het antwoord moeten we terug in de geschiedenis van de mode. Het verschil tussen een blouse en een overhemd zit hem in de knopen. De knopen van een blouse zitten links en de knopen van een overhemd zitten rechts. Dit verschil ontstond toen rijen met knopen in de 13e/14e eeuw in de ‘mode’ kwamen. Echte dames werden gekleed door een dienstmaagd. Alhoewel mannen ongetwijfeld ook een dienstmaagd prefereerden, knoopten zij zelf hun kleding dicht. En dat deden ze liever met hun rechterhand. Een overhemd dankt zijn naam aan het feit dat het ‘over het hemd’ wordt gedragen. Tegenwoordig worden vaak Engelse namen gebruikt als 'shirt' of 'dress shirt' of zelfs 'dress hemd'. Al dan niet ‘fitted’ (getailleerde) ‘dress shirts' en 'dress hemden' zijn bedoeld om met een stropdas onder een pak te dragen. De vrouwelijke versie van het overhemd is de blouse. Het woord blouse mág ook voor hemden voor jongens en mannen gebruikt worden. Overhemden zijn daarentegen altijd mannelijk. En dus per definitie stoer.

 

Een keer per jaar: jasje dasje, zelfs voor de stoerste jongen!

Vlak voor de kerst is er ieder jaar weer een run op van die leuke kleine stropdasjes. Zelfs de stoerste jongens bedelen dan bij hun moeder om zo’n dasje én een jasje. Ben jij de week voor kerst tevergeefs winkel in en winkel uitgerend voor zo’n hip dasje? En waren ze overal uitverkocht? Bestel ze komend winter seizoen gewoon bij brandkids! Doe er gelijk een mooi klassiek overhemd van Tommy Hilfiger bij. Zo’n kek dasje kan natuurlijk niet zonder! Wil je helemaal ‘all out’ gaan? Bestel dan een overhemd van Il Gufo met echte manchetten. Met opvallende of geinige manchetknopen maakt je zoon natuurlijk helemaal de blits in de klas. Wil je het écht in stijl doen? Zorg er dan voor dat het overhemd van je zoon ongeveer een centimeter van de manchet onder het jasje uitsteekt.

Verfijn de selectie