Trick or treat! It’s Halloween: Vind hier de leukste dingen om te doen op deze dag!

25 oktober 2017 - Noëlle

banner halloween

31 oktober, de dag dat er overal gegriezeld wordt. Deze van oorsprong Amerikaanse feestdag is sinds tientallen jaren overgenomen in Nederland. In 1989 werd namelijk een van de eerste Halloweenfeesten in Nederland georganiseerd. De meesten van ons gaan namelijk niet langs de deuren en we verkleden ons ook niet zoals de Amerikanen zouden doen op deze dag. En wat doen de kinderen tijdens Halloween? We hebben al een Kinderboekenweek gehad met het thema ‘Griezelen’, wat over het algemeen erg in de smaak viel. Daarom deze week even geen fashiontips, maar leuke dingen om te doen voor Halloween!

Pompoen, pompoen en nog meer pompen. Dit item is erg voor de hand liggend wanneer je aan Halloween denkt. Het is ook een erg veelzijdig item: Je kan hem uithollen en er een leuk gezichtje in maken met een kaarsje erin, of je kan een overheerlijke pompoentaart/pompoenmuffins bakken. Er zijn genoeg recepten te vinden op Google!

Ook een tof idee is om elkaar te schminken; Word je een heks, spook of misschien zelf een zombie? De keuze is aan jou! Mocht je er niet uitkomen, check dan YouTube voor handige en inspirerende tutorials! Leuk om voor/tijdens/na het schminken te doen: een spannende film kijken, zoals de Griezelbus, Dolfje Weerwolfje of Monster House.

Tot slot een weekend tip (want we weten dat Halloween op een dinsdag valt) is om naar Bobbejaanland te gaan. Hier is van 14 oktober tot en met 5 november een Halloween thema aan het park toegevoegd. Dit wil zeggen dat er spookhuizen, scarezones, shows en tot slot vuurwerk te bezichtigen zijn in het park. Tickets zijn online verkrijgbaar vanaf €19,95. Leuke bijkomstigheid: Tot 12 jaar mag je hier verkleed naar binnen.

Griezelen maar !

Pompoen uithollen: 

pompoen uithollen

Of een lekkere pompoentaart bakken: 

Pompoentaart

Schmink blijft natuurlijk ook altijd leuk: 

schmink 

Bron: Beleven, Bobbejaanland